TISZTELT VÁSÁROSNAMÉNYIAK, BEREGIEK!

Látom és hallom, hogy ismét rengeteg pletyka és fals információ kering a városban a Kórházról. Bár nem az Önkormányzat a fenntartója, nem is mi rendelkezünk vele, de úgy gondolom, a tisztánlátás végett nem árt néhány dolgot rendbe raknunk ezzel kapcsolatban.

A Kórház NEM zár be!

Ezt fontos már az elején tisztázni, hisz még csak szóba sem kerül az épület bezárása. Minden eddigi járóbeteg-szakellátás megmarad, sőt előreláthatóan további szakellátásokkal még bővülni is fog az itteni egészségügyi szolgáltatások köre kiegészítve a kúraszerű ellátások lehetőségével. Várhatóan a későbbiekben a  Belgyógyászat is ilyen formában és nem mint önálló osztály fog működni. Az orvosok, az ápolók és minden egészségügyben dolgozó eddig is és ezután is lelkiismeretesen és fáradhatatlanul dolgozott értünk és tudom, hogy ez így lesz a jövőben is. Nagy-nagy hála, köszönet  és elismerés!

Mindannyiunknak fontos, hogy mi magunk, a szeretteink a lehető legmagasabb szintű egészségügyi ellátásban részesülhessünk. Ezen dolgozik az állam, a Kórház vezetése és szerény eszközeinkkel mi magunk is. Ezzel az átszervezéssel tisztázottabbak lesznek az ún. betegútvonalak és mindenki ott kapja majd meg a számára szükséges ellátást, ahol azt a legmagasabb színvonalon tudják biztosítani.

Vásárosnamény és a Bereg továbbra sem marad magas szintű ellátást biztosító egészségügyi intézmény nélkül, minden ezzel ellentétes híresztelés egyfajta rémhírkeltés. Sajnos az egészségügy is már évek óta rendkívül átpolitizált és sokan nem a megoldásokban gondolkodnak, hanem a félelemkeltésben. Nem kell pl. megvédeni a Kórházunkat, mert senki nem akarja elvinni, de még csak bezárni sem. Sajnos sokan felülnek ezeknek a rémhíreknek én csak arra kérek mindenkit, hogy ne tegyék!

Felelősek vagyunk egymásért, vigyázzunk egymásra!  

Amennyiben a rendelkezésünkre állnak további HITELES szakmai információk az átszervezéssel kapcsolatosan, úgy azt azonnal tudatjuk Önökkel!

 

Filep Sándor

polgármester

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.