Programok

A Művelődési Központ tervezett rendezvényei 2021-ben

 

Június         Sakk napközis tábor

                   A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartjuk napközis táborunkat, ahová a sakkozni szerető, általános iskolás korú gyermekeket várjuk. Képzett oktatók segítségével ismerkedhetnek a résztvevők a sakkozás fortélyaival, a tudásszintjüknek megfelelő csoportokban. A tábor programjában a sakkozás mellett szabadidős foglalkozások – íjászkodás, pusztabuszozás, sétahajózás – is szerepelnek.

A tábor tervezett időpontja június 21-25.

 

Július          Tisza-Party

                   Szeretnénk feleleveníteni a 2000-es évek elején nagy sikerrel futó Tisza-Party fesztivál rendezvényeit. Első lépésként ezen a nyáron egy háromnapos rendezvényre várjuk az érdeklődőket. Szabadidős-, sport-, gyermek- és gasztronómiai programok mellett a magas színvonalú könnyűzene is része a programkínálatnak. Idei sztárvendég a Republic együttes.

A fesztivál tervezett időpontja augusztus 19- 21.

 

Augusztus     III. Street Art tábor

                   Nyári művészeti táborunk idén harmadik alkalommal várja az ifjú képzőművészeket. A festészet, grafika területén tehetséges, közép-és főiskolás korú fiatalok mestereik irányításával közös alkotást hoznak létre. Az első két év alkotásai a Művelődési Központ belső falain láthatók, az idei tábor műalkotása a tervek szerint egy épület külső falát díszíti majd.

A tábor tervezett időpontja augusztus 2-6.

                  

Szeptember      Zoárd Napi Sokadalom

Népművészeti kiállítás és vásár, gyermekprogramok, tájjellegű ízek várják az idelátogatókat hagyományos rendezvényünkön.

Fellépőink: Kovács Nóri, Ismerős Arcok, Rúzsa Magdi.

A fesztivál tervezett időpontja szeptember 17-18.

 

Október      II.Beregi Dalárnap – férfikari találkozó

                   Rendezvényünk az eltűnőben lévő férfikari kultúra feltámasztását szeretné szolgálni. A megyéből, az ország távolabbi régióiból, és határon túlról is várunk férfikarokat. Díszvendég a Szent Efrém Férfikar.

A rendezvény tervezett időpontja október 2.

        

December     Adventi Kórustalálkozó

                   Hagyományos adventi találkozónkon Erdély-Párcium, Felvidék, Kárpátalja magyar kórusaiból hívunk vendégeket, hogy együtt készüljünk a karácsonyra.

A rendezvény tervezett időpontja december 5.