Kedves vásárosnaményiak!

Kedves vásárosnaményiak!

Először is a köszönöm mindenkinek ebben a nehéz helyzetben a számtalan önzetlen felajánlást, megható a segítőkészség, amit a napokban tapasztaltam.

Tájékoztatom Önöket, hogy a határállomásokon és a nagyobb környező városokban, így Vásárosnaményban is felállt a rendőrség által kijelölt Ideiglenes Menekült Gyűjtőhely, nálunk a gergelyiugornyai Művelődési ház kapott helyet. Ide érkeznek szervezetten a határról a menekültek, akik Covid ellenőrzésen esnek át, majd gyors segítséget kapnak esetleges hiányzó okmányaik pótlásához, de az egészségügyi szolgálat is jelen van azok számára, akik gyors orvosi segítségre szorulnak. Az Ideiglenes Menekült Gyűjtőhelyről tovább szállítjuk a menekülteket az ideiglenes-,  illetve a felajánlott szálláshelykre, vagy vasútállomásokra, de a menekült státuszt nem kérők helyzetét is innen tudjuk koordinálni.

Vásárosnaményban az Önkormányzat ideiglenes szálláshelyet a Művelődési Központban állított fel, itt jelenleg 35 főt tudunk fogadni. Köszönjük az önzetlen segítséget azoknak, akik családokat fogadtak be, de kérem, folytassuk az összefogást, mert mindenkinek a segítségére szükség van most!

Önök a következőképpen segíthetnek:

1. TÁRGYI ADOMÁNYOK

Tárgyi adományként tartós élelmiszer, ásványvíz, ivólé, bébiétel, tápszer, pelenka, meleg takaró, meleg ruha segíthet a legtöbbet!

A tárgyi adományok leadásának helye: BEREGTÖT Kistérségi Fejlesztési Iroda Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, 4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 9.

További információ: +36 45 448-034, +36 30 984 7083  vagy

+36 45 570-214, +36 30 984 6798.

2. PÉNZ ADOMÁNY

A pénzadományokat a Vásárosnamény Város Önkormányzata adománygyűjtő számlájára várjuk:

OTP Bank Nyrt. 11744065-15403399-10480001

3. SZÁLLÁSHELY

Létrehoztuk és folyamatosan frissítjük a szálláshely felajánlók adatbázisát. Folyamatosan várjuk azok jelentkezését, akik hosszabb távra, akár több hétre tudnak szállást biztosítani gyermekes családoknak, nőknek, időseknek.

Információ: +36 70 476 8811.

4. EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÁS

Az Ideiglenes Menekült Gyűjtőhelyre  (Gergelyiugornya, Munkácsy út 2.) érkezők Covid ellenőrzésen esnek át, akik nem rendelkeznek oltási bizonyítvánnyal, azokat szűrik, tesztelik, ha szükség van rá, egészségügyi ellátásban részesítik.

Az egészségügyi ellátó rendszerünkben (háziorvosi, kórházi ellátó rendszer) a TAJ kártya nélkül érkezőket is ellátják.

További információ:

  • Központi háziorvosi ügyelet telefonszáma: +36 42 312104

https://www.beregtot.hu/index.php/beregtot-kfi-intezmeny-elerhetosegei/beregtot-kfi-kozponti-orvosi-ugyelet

  • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Szatmár-Beregi Kórháza,

telefon: +36 45 570 770

 

Emellett várjuk az ukránul, oroszul beszélő segítőket, illetve pszichológus, coach végzettségűeket, akik a menekültek segítségére lehetnek ebben az embert próbáló időben!

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.