2022. évi hulladékszállítási naptárak

KÖZSZOLGÁLTATÓI TÁJÉKOZTATÓ

JELENTKEZZEN A HÁZHOZ MENŐ LOMTALANÍTÁSRA!
Társaságunk Szabolcs- Szatmár- Bereg megye területén a lomtalanítást házhoz menő lomtalanítás keretében végzi el, melyet az ingatlanhasználó csak a közszolgáltatóval előre egyeztetett időpontban, évente egy alkalommal, a felkínált időpontokból választva vehet igénybe.
A lomtalanításra történő bejelentkezés időszaka: 2022. február 1 - 2022. március 31.
Lomtalanítási időpont foglalására az alábbi elérhetőségek egyikén van lehetősége:
•    honlapunkon: www.eakhulladek.hu/ugyfelszolgalat/telepulesek menüpont alatt a vevőkód megadását követően a településnél megjelölt időpontokra regisztrálva,
•    e-mailben: lomtalanitas@eakhulladek.hu címen,
•    telefonon: +36 42/508 369/ 3 menüpont.

NE MULASSZA EL BEJELENTENI A VÁLTOZÁST!
Ha Ön elköltözik és/vagy új ingatlanban költözik, házszámváltozásról kap értesítést, vagy akár személyes adatai megváltoznak stb., abban az esetben ne felejtse el a változást Társaságunk részére bejelenteni. Amellett, hogy ez a változásbejelentés az ingatlanhasználók jogszabályon alapuló kötelezettsége, a későbbi kellemetlenség is elkerülhető. A változásbejelentés elmulasztása esetén a helytelen adatokkal kibocsátott számlák adattartalmáért sem a közszolgáltató, sem az NHKV Zrt. nem felelős. Legrosszabb esetben az is előfordulhat, hogy az ingatlanhasználói mulasztás miatt a felhalmozott tartozás beszedését célzó NAV végrehajtási eljárás a korábbi ingatlanhasználó/eladó ellen indul meg, így a közszolgáltatási díjat nem fizeti meg az, akinek a közszolgáltató ténylegesen rendelkezésére áll és akinek ez kötelezettsége.

IGAZOLJA IDŐBEN A KÉRT SZÜNETELTETÉST!
Ha Ön az előző évre/évekre valamely ingatlanra szünetelést kért, akkor 2022. február 15. napjáig igazolja annak jogszerűségét a szükséges közüzemi igazolás beküldésével. Amennyiben az egyedi tájékoztatásban foglalt igazolás/részigazolás nem történik meg, abban az esetben Társaságunk a közszolgáltatási díjat utólagosan kiszámláztatja.

ELLENŐRIZZE GYŰJTŐEDÉNYE ÁLLAPOTÁT!
A vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló szabvány edényt az ingatlanhasználó saját maga szerzi be. Társaságunk csak a gyűjtőjárműhöz rendszeresített MSZ EN 840-1:2020. számú szabvány edényt köteles üríteni. Természetes, hogy a rendszeres igénybevétel és az időjárási behatások miatt a gyűjtőedény állapota idővel romlik, emiatt sérül, végül használhatatlanná válik. A gyűjtőedényt gépi ürítésre tervezték, így ezt az igénybevételt bírnia kell, de előbb-utóbb nyilvánvalóan ürítés közben megy tönkre. Ezért ezt is - mint minden más használati eszközt - cserélni kell. Társaságunk nem felel és nem is felelhet a túlhasználat során bekövetkezett gyűjtőedény sérülésért. Társaságunk kizárólag akkor felel az edény töréséért, ha azt a megfelelő állapotú gyűjtőedény bizonyithatóan hanyag mozgatása, emelése, visszahelyezése okozta.

KERESSE FEL HONLAPUNKAT!
Az ÉAK Nonprofit Kft. saját honlapján (www.eakhulladek.hu) folyamatosan tájékoztatja az ingatlanhasználókat a közszolgáltatás ellátásával kapcsolatos információkról, aktualitásokról. Az ügyfélszolgálat/települések menüpontban elérhetőek a hulladékszállítási naptárak és a lomtalanításra történő bejelentkezés. Az ügyfélszolgálat/letölthető nyomtatványok menüpont használatával megkönnyítheti és meggyorsíthatja a változásbejelentésekkel kapcsolatos ügyintézést.
A honlapon tájékozódhat a közszolgáltatáson kívül igénybe vehető egyéb hulladékkezelési tevékenységeinkről is
 

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.