Tisztelt Városlakók!

Vásárosnamény Város Önkormányzata fokozott figyelmet fordít környezetünk védelmére, melyben partnerként számítunk a város lakóira, az ingatlanok tulajdonosaira, használóira.

Most egy hiányt pótló kezdeményezéshez csatlakoztunk: a használt sütőolaj és zsiradék begyűjtéséhez.

A háztatásokban keletkező használt sütőolaj és sütőzsiradék a környezetbe jutva rendkívül káros hatást fejt ki. A leggyakrabban az anyag a lefolyókba kerül, ahol a hidegebb csatornafalra tapadva egy része lerakódik, melyhez a későbbiekben újabb szennyeződések tapadhatnak, így dugulást is okozhat. Más anyagokkal keveredve olyan vegyületet képezhet, mely a csatornarendszert kikezdheti és károsíthatja is. A szennyvíztisztítókba kerülve hozzájárul a „zsírdugók” kialakulásához, mely a rendszer üzemzavarát okozhatja, növelve ezzel az üzemben tartási költségeket.

A Biotrans Kft. lakossági használt sütőolaj begyűjtési programot szervez az egész ország területén a „CseppetSem!” program részeként.

Ezért a „CseppetSem!” rendszer célja az, hogy minél több önkormányzat létesítsen a területén használt sütőolaj gyűjtő pontokat, hogy a lakosságnak minél kisebb erőfeszítésébe teljen az, hogy környezetbarát módon helyezze el ezt a hulladékot.

A szelektív gyűjtés mindannyiunk érdeke! A környezetvédelmi hasznon túl fontos, hogy az összegyűjtött anyag 100%-ban újrahasznosításra kerül: a zaccot biogázüzemben elektromos energia előállítására használják fel, míg a cseppfolyós anyagból biodízel alapanyag készül.

Önkormányzatunk területén több helyszínen található – egyenlőre még csak 120 literes – gyűjtőedény. Kérjük, éljen a lehetőséggel a környezet védelme érdekében!

Gyűjtőpont helyszíne

Gyűjtőpont elérhetősége

 4800 Vásárosnamény, Orbán Balázs krt. 10.

Korlátlan

„Gyerekház” 4800 Vásárosnamény, Alkotmány utca 1.

A „Gyerekház” nyitvatartási ideje szerint

„Városi Könyvtár” 4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 5.

A „Könyvtár” nyitvatartási ideje szerint

„Városi Piac” 4800 Szabadság tér 23.

Korlátlan

„Atlantika parkolója” 4803 Vásárosnamény, Gulácsi út 56.

Korlátlan

„VITKA NKFT. telephelye” 4804 Vásárosnamény, Damjanich János út 1.

Munkanapokon 7-13 óra között

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.