Tilos a közterületen történő alkoholfogyasztás

Vásárosnamény Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a 18/2020. (VII.01.) önkormányzati rendeletében döntött arról, 2020. augusztus 01. napjától Vásárosnamény közterületein a szeszesital fogyasztása tilos. A szigorítások bevezetésének indoka, hogy a város a közterületi rend szempontjából is élhető és biztonságos maradjon, kiemelt figyelemmel a kiskorúak egészséges testi és erkölcsi fejlődésére, valamint a városlakók életvitelének zavartalanságára.

 

A tilalom alóli kivételek között szerepelnek: a Gergelyiugornyán található Tisza-parti üdülőövezet területe; a vendéglátóipari-egységek terasza, előkertje; a családi-, városi- és sporteseményekkel kapcsolatos rendezvények, a civil szervezetek, intézmények hivatalos rendezvényei, a felvonulások, fesztiválok; valamint minden év december 31. napján 18:00 órától a következő év január 1-jén 6:00 óráig terjedő időszak.

 

A rendelet elfogadásával a közterületen történő szeszesital fogyasztás szabálysértésnek minősül, így a rendőrség és a közterület-felügyelők 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírságot szabhatnak ki a szabályszegőkkel szemben.

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.