Autómentes napi utazási kedvezmény országosan 2022. szeptember 22-én

Szeptember 22-én csütörtökön lesz idén is az autómentes nap az európai mobilitási hét keretében – jelentette be Facebook-oldalán Vitézy Dávid.

Ezúttal azonban egy új akciót vezetünk be az autómentes nap alkalmából: ha egy utas csütörtökre bármilyen távra szóló helyközi MÁV-Start-, Volánbusz-, GYSEV-, MÁV-HÉV-jegyet vált, azzal egész nap, bármilyen hosszú távon, tetszőleges számban lehet utazni Magyarország területén a nap végéig

– jelentette be az örömhírt a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára.

A bejelentés szerint a kedvezmény kiterjed a MÁV-Start, a GYSEV, a Volánbusz és a MÁV-HÉV járataira is, bármelyikre váltott helyközi jegy csütörtökön egész nap az egész ország összes helyközi járatára érvényes.

Azt az államtitkár is kiemelte, hogy a gyorsvonati pótjegyet nem, de az InterCity-pótjegyet, a helyjegyet, valamint a távolsági buszos kényelmi felárat külön meg kell váltani, ha a jegy egyébként nem ilyen vonatra vagy buszra szól aznap.

A száz kilométernél rövidebb távra szóló jegyek egyébként csak négy órán át érvényesek, de szeptember 22-én felhasználhatók lesznek a nap végéig országosan. A jegyek másodosztályon érvényesek, az első osztályra váltott távolsági jeggyel csak azon a vonaton lehet első osztályon utazni, amelyre a jegy szól, a jegy a nap folyamán más járatokra csak másodosztályon lesz érvényes.

A https://www.mavcsoport.hu/egyjeggyel oldalon megerősítve a fenti közlemény:

 

Díjmentes utazás az Autómentes napon szeptember 22-én

 

Az idei „Autómentes nap” alkalmából 2022. szeptember 22-én nulla órától aznap éjfélig korlátlan számban utazhatnak utasaink vasúton 2. kocsiosztályon bármilyen viszonylatban és a TramTrain járatokon is bármilyen, a MÁV-START,  a GYSEV, a Volánbusz és MÁV-HÉV járatára aznap érvényes menetjeggyel és bérlettel, ideértve a TramTrain-re érvényes zónás menetjegyeket is. Ezekkel a vasúti jegyekkel, bérletekkel a MÁV-HÉV, a GYSEV és a Volánbusz járatai is korlátlan számban vehetők igénybe.

 

A felár és a kocsiosztály-különbözeti menetjegy önmagában nem jogosít a kedvezményre. A 100 km alatti menetjegyek is felhasználhatók szeptember 22-én egész nap. Ha a 4 órás menetjegy érvénytartama átnyúlik az előző (09. 21.) vagy a következő (09. 23.) napra, azt a rajta feltüntetett időszakban még fel lehet felhasználni.

Utazási feltételek

A szeptember 22-re megváltott 2-1. kocsiosztály különbözeti jegy a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban használható fel utazásra az 1. kocsiosztályon. A szeptember 22-re, 1. kocsiosztályra váltott menetjegy, 2. kocsiosztályon egész nap felhasználható utazásra tetszőleges viszonylatban, azonban 1. kocsiosztályon csak a rajta feltüntetett viszonylatban és érvénytartamban érvényes. A gyorsvonati pótjegyköteles vonatok kivételével valamennyi feláras vonat csak a vonatra érvényes felárral vehető igénybe.

Valamennyi utas a saját kedvezménye alapján válthat menetjegyet, azonban a szeptember 22-re megváltott menetjeggyel a kedvezményes utazás többszöri igénybe vehetősége miatt a külön érvényesítést igénylő kedvezményre jogosító okmányokat csak egyszer kell érvényesíteni.

A névre szóló jegyekkel csak az utazhat, akinek a neve a jegyen fel van tüntetve.

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.