Pályázati felhívás

golyaflogolva

Vásárosnamény Város Önkormányzata Képviselő-testületének

p á l y á z a t i      f e l h í v á s a 

„Gólyafészek - Vásárosnamény fiataljainak helyben maradásáért” című, EFOP - 1.2.11-16-2017-00061 azonosítószámú pályázat keretében biztosított lakhatási támogatás igénybevételére

 

Jogosultsági feltételek:

A lakhatási támogatásra azok a 18 - 35 év közötti személyek jogosultak, akik Vásárosnaményban lakcímmel rendelkeznek, vagy Vásárosnaményba kívánnak költözni és Vásárosnamény Város közigazgatási területén működő munkáltatónál kívánnak munkát vállalni vagy itt egyéni vállalkozást alapítani, továbbá akiknél fennállnak az alábbi együttes feltételek:

  1. vállalja, hogy életvitelszerűen, állandó lakcímmel rendelkezve Vásárosnaményban él a lakhatási támogatás megállapítását követő minimum 2 évig,
  1. vállalja, hogy a projekt programjaiban aktívan részt vesz, és
  1. tudomásul veszi, hogy a lakhatási támogatás feltétele a településen végzett önkéntes közösségi tevékenység.

 

A lakhatási támogatás forrása, mértéke, formája:

 

A pályázati felhívásban az önkormányzat az ESÉLY-OTTHON „Gólyafészek - Vásárosnamény fiataljainak helyben maradásáért” című, EFOP - 1.2.11-16-2017-00061 azonosítószámú pályázat (a továbbiakban: Projekt) keretében felújított és berendezett lakások hasznosítását hirdeti meg az alábbiak szerint:

  1. A támogatás keretében 8 lakás kerül hasznosításra legfeljebb 24 hónap időtartamra. A beköltözés kezdő időpontja a szerződéskötést követő 30 napon belül.
  2. A pályázat nyertesei így legfeljebb 2 éven keresztül lehetnek lakói a projekt keretében felújított ingatlannak, az ezt követő időponttól a lakhatásra vonatkozó jogosultság megszűnik csereingatlan biztosítása nélkül.
  3. A projekt megvalósítását követő 60 hónapos fenntartási időszakban a lakhatási támogatásra vonatkozó pályázati felhívás 2 évente kiírásra kerül.
  • A pályázat nyerteseinek a lakhatásért nem kell lakbért fizetniük, kizárólag az általuk használt lakás igazolt rezsiköltségének megfizetésére kötelesek.
  1. A lakhatási lehetőség igénybevételének feltétele, hogy a beköltözők legalább egyik tagja Vásárosnamény Város közigazgatási területén működő munkáltatónál foglalkoztatási jogviszonnyal rendelkezzen és vegyen részt a projekt célkitűzéseinek megvalósításában, illetve a projektben meghatározott tevékenységekben.
  2. A lakhatási támogatásban részesülőnek kötelezettséget kell vállalnia arra, hogy a lakásba költözés időpontjától számított 3 napon belül ott állandó lakóhelyet létesít.
  3. A lakhatásban részesítettek számára kötelező a projekt megvalósítása, valamint fenntartási időszaka alatt legalább 10 nap önkéntes közérdekű tevékenység végzése a településen. Az önkéntes tevékenység végzésére szerződés készül.

A pályázatokat a felhívás mellékletét képező lakásokra lehet benyújtani. Egy pályázó csak egy lakásra nyújthatja be igényét!

Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, aki Vásárosnamény Város Önkormányzatának vezető tisztségviselője, a képviselő-testület tagja, illetve előzőek bármely tagjával Ptk. szerinti közeli hozzátartozói viszonyban van.

A Képviselő-testület a beköltöző személyek kiválasztásánál előnyben részesíti a 30. életévet el nem érő pályázókat továbbá előnyben részesítheti:

  1. a településen hiányszakmával rendelkező pályázót,
  2. aki a pályázata benyújtása előtt már önkéntes tevékenységet végzett.

A lakhatási támogatásra benyújtandó pályázat tartalmi elemei:

  1. pályázati adatlap,
  2. a pályázó részletes önéletrajza,
  3. az értékelési szempontok alátámasztására szolgáló dokumentumok:

ca) nyilatkozat a jövedelmi és vagyoni viszonyokról, illetve az azokat igazoló dokumentumok,

cb) amennyiben van a pályázónak gyermeke úgy az ő születési anyakönyvi kivonata vagy annak pályázó által hitelesített másolata,

cc) vásárosnaményi székhelyű vagy telephelyű munkáltatóval megkötött munkaszerződés, kinevezés, megbízási szerződés, vagy egyéni vállalkozásról igazolás,

cd) amennyiben a pályázó a pályázat benyújtása előtt önkéntes munkát végzett, az arról szóló igazolás,

ce) nyilatkozat a Vásárosnaményban végezni kívánt önkéntes tevékenység vállalásáról,

cf) amennyiben a pályázó házas, élettársi vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban él, az ezt bizonyító okirat vagy annak másolata, illetve élettársi kapcsolat esetén az erről szóló nyilatkozata,

cg) a pályázó személyi igazolványának pályázó által hitelesített másolata.

  1. nyilatkozat, hogy a pályázó nem áll közeli hozzátartozói viszonyban Vásárosnamény Város Önkormányzata vezető tisztségviselőjével, önkormányzati képviselőjével.

A pályázat benyújtásához szükséges pályázati dokumentáció (adatlap, jövedelemi és vagyoni körülményekre vonatkozó nyilatkozat) a Városháza ügyfélfogadójában található meg, valamint az Önkormányzat honlapjáról letölthető.

 

A pályázat benyújtásának módja, határideje és feltételei

A pályázati űrlapot egy eredeti példányban az erre rendszeresített nyomtatványon, zárt borítékban – személyesen vagy postai úton – a szükséges mellékletek csatolásával az alábbi címre kell benyújtani: Vásárosnamény Város Önkormányzata, 4800 Vásárosnamény, Tamási Áron utca 1.

Kérjük, a borítékra írja rá: EFOP - 1.2.11-16-2017-00061 „Gólyafészek - Vásárosnamény fiataljainak helyben maradásáért” lakhatási támogatás pályázat.

További információ kérhető elektronikus levélben. (feketene@vasarosnameny.hu)

A pályázat beérkezésének határideje: 2023. június 15. (csütörtök) 1300 óra

 

A pályázatok elbírálásának határideje: a pályázatok beérkezését követő első rendes testületi ülés napja. A szerződéskötés határideje a képviselő-testületi döntés meghozatalát követő 15. nap.

A hiányosan, vagy nem megfelelően kitöltött pályázati űrlap javítására, a hiányzó mellékletek benyújtására, a pályázatok beadására nyitva álló határidő leteltét követően egy alkalommal van lehetőség. A hiánypótlásra nyitva álló idő, az erről szóló felhívás kézhezvételétől (az elektronikus levél címzetthez történő megérkezése) számított 2 munkanap. A hiánypótlási határidő elmulasztása jogvesztő. Hiánypótlási felhívás kiküldése kizárólag elektronikus úton történik.

 

A pályázatok elbírálásának rendje

A pályázatok elbírálása meghatározott értékelési szempontrendszer szerint megállapított pontszámok alapján történik. A Képviselő-testület zárt ülés keretében a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság valamint a Városfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság előzetes véleményezését követően dönt a támogatásban részesülőkről, illetve a részükre kiutalt lakásokról.

A képviselő-testület döntése ellen fellebbezésnek helye nincs. Jogszabálysértésre hivatkozással a Vásárosnaményi Járásbírósághoz címzett keresettel lehet fordulni.

A képviselő-testület döntéséről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A pályázatok eredményét az önkormányzat honlapján és helyben szokásos módon is közzéteszi.

 

A pályázó pályázata benyújtásával büntetőjogi felelősséget vállal azért, hogy a pályázati űrlapon és mellékleteiben az általa feltüntetett adatok a valóságnak megfelelnek. Tudomásul veszi, hogy amennyiben a pályázati űrlapon és mellékleteiben nem a valóságnak megfelelő adatokat tüntet fel, úgy a lakhatási támogatásból kizárható.

A pályázó pályázata benyújtásával hozzájárul ahhoz, hogy a pályázati űrlapon rögzített személyes adatait a pályázatot kiíró települési önkormányzat nyilvántartásba vegye és azokat a Támogatáskezelő részére – kizárólag a pályázat lebonyolítása és a támogatásra való jogosultság ellenőrzése céljából – átadja, illetve a lakhatási támogatás időtartama alatt maga kezelje.

 

 

  1. melléklet a pályázati felhíváshoz.

 

 P Á L Y Á Z H A T Ó   L A K Á S O K :

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér  7. 1. számú lakás:

2 szoba, konyha, előtér, közlekedő, fürdőszoba, WC összesen 66,26 m2 alapterülettel.

 

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér  7. 2. számú lakás:

2 szoba, konyha, előtér, fürdőszoba, WC, összesen: 59,89 m2 alapterülettel.

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 7. 3. számú lakás:

2 szoba, konyha, előtér, fürdőszoba, WC, összesen: 50,43 m2 alapterülettel.

 

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 7. 4. számú lakás:

2 szoba, konyha, előtér, fürdőszoba, WC, összesen: 57,63 m2 alapterülettel.

 

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 7. 5. számú lakás:

1 szoba, konyha, előtér, közlekedő, fürdőszoba, WC, összesen: 45,35 m2 alapterülettel.

 

 

4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 34. 1/1. szám alatti lakás:

2 szoba, konyha, étkező, előtér, fürdőszoba, WC, összesen: 53,41 m2 alapterülettel.

 

4800 Vásárosnamény, Szőlőskert u. 39. szám alatti iker családi lakóház 1. sz. lakás:

2 szoba, konyha, kamra, előtér, közlekedő, fürdőszoba, WC, összesen 70,41 m2 alapterülettel

és a hozzá tartozó udvar, kert.

 

4800 Vásárosnamény, Szőlőskert u. 39. szám alatti iker családi lakóház 2. sz. lakás:

2 szoba, konyha, kamra, előtér, közlekedő, fürdőszoba, WC, összesen 69,79 m2 alapterülettel és a hozzá tartozó udvar, kert.

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.