szombat, október 19, 2019
Betûméret

FÉL ÉV ALATT CSAKNEM DUPLÁZOTT ÉS MÁR 4. A HAZAI ERŐMŰVEK RANGSORÁBAN A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÁLTAL FŐVÉDNÖKÖLT NEMZETI MINTAPROJEKT, A „VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM” (VEP)

Áder János köztársasági elnök fővédnöksége mellett, az Országgyűlés alelnöke, a főpolgár­mester-helyettes, több megyei elnök és polgármester, állami és vállalati vezetők, továbbá zöld társadalmi szervezetek képviselőinek személyes részvételével a Parlamentben került sor a Virtuális Erőmű Program XI. díjátadó gálájára.

A VEP vezetői bejelentették, hogy fél év alatt közel annyi megtakarítást sikerült belép­tetniük az erőműbe, mint előtte 10 év alatt összesen, s ezzel a Virtuális Erőmű a 4. legnagyobb hazai erőművé vált.

Szili Katalin, a VEP védnöke bejelentette, hogy Magyarországon túl a Kárpát-medencé­ben, a V4 orszá­gokban, és Európában is elindult a VEP bevezetése.

Molnár Ferenc, a Mi6 és a VEP tulajdonosa Horváth Ildikó egészségügyi (EMMI) és Boros Anita építésügyi (ITM) államtitkárral együtt letette az energetikában sikerre vitt prevenciós mintaprojekt, a VEP „testvérprojektjeinek” alapkövét is: ezzel hivatalosan is megalakult a Virtuális Hulladéklerakó Program (VHP) és a Virtuális Egészség­központ (VEK) Program.

A VEK célja a táplálkozás-egészségügyi, a sport- és mozgás-egészségi, ill. az egyéb prevenciós eljárások elterjesztése és díjazása – a kórházi várólisták ilyen módon való megszüntetése, ill. egy idő után a kórházi férőhely-igény csökkentése. Az alapkő lerakásában részt vett a Program egyik fő támogatója és nagykövete: Czene Attila olimpiai bajnok, korábbi államtitkár is.

A VHP célja egy olyan program felépítése, mely összegyűjti és bemutatja, díjazza és megosztja azon megoldásokat, amikor hulladék nem keletkezik, vagy újrafelhasz­nálásra kerül.

Mezősi Balázs, a VEP vezetője kiemelte, hogy a Program hazai regionalizá­lása olyan példa nélküli helyi összefogással jön létre, melyek résztvevői az adott megyék és nagyvárosok, kamarák, felsőoktatási intézmények és kormányzati háttérintézmények, a tankerületek és iskoláik, valamint az egyházak és intézményeik. E szervezetek egy cél érdekében szövetséget kötnek, melyben mindenki feladatokat is vállal a jövő generációk szolgálatának érdekében.

Ilyen helyi erőmű létesült a fővárosban, Budapesten, emellett Baranyában, Komárom-Esztergom megyében és még idén megalakul Fejér megyében is, továbbá Olaszor­szágban, az Egyesült Királyságban és Romániában. A cél a Program Kárpát-medence magyarlakta területeire való kiterjesztése, majd a V4 országok és Európa bevonása.

A VEP vezetői kiemelték a jövő generációk érdekében az oktatás-nevelés és szemlélet-formálás fontosságát, ahol a Fenntarthatósági Témahét keretében már több százezer diákot érnek el tartalom-szolgáltatóként. Ehhez kapcsolódóan idén először sor került a „jövő generációk szolgálatáért” egyéni díjak átadására is.

Molnár Ferenc bejelentette, hogy egyre nagyobb társadalmi szövetségükre építve – Magyarország fenntartható fejlődése érdekében – partnerségi szerepet vállalnak hazánk és a Kárpát-medence klímasemlegességi céljai elérése érdekében, és ehhez konkrét saját kezdeményezésekkel is hozzájárulnak.

Ezek közül az első csomag: a lakosságot célozza a „Zöld CSOK” és a „Rezsicsökkentési Bónusz Program” az energetika, a „Virtuális Gyógyszer Program” pedig az egészségügy területén, míg az önkormányzatokat és közösségi intézményeket célozza új energia-beszerzési „Minitőzsde” és a kivitelező-versenyeztetési és értékelési IT fejlesztésük, a „Build_IT”, melyek szakértői beadványait hamarosan elkészítik és a Kormány elé terjesztik a Mi6 szakértői.

Október 2019
H K Sz Cs P Szo V

KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

Cím: 4800 Vásárosnamény
Tamási Áron u. 1.
Tel/Fax.: (06-45) 470-022; 470-035; 470-225
E-mail: hivatal@vasarosnameny.hu

Hivatali ügyfélfogadás
Hétfő: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Kedd: NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS
Szerda: 8:00 - 12:00 | 13:00 - 16:00
Csütörtök: 8:00 - 12:00
Péntek: 8:00 - 12:00

Térítési díj befizetés és ügyintézés
Hétfő: 9:00 - 11:45 | 12:45 - 16:00
Kedd: NINCS ÜGYFÉLFOGADÁS
Szerda: 9:00 - 11:45 | 12:45 - 16:00
Csütörtök: 9:00 - 11:45 | 12:45 - 16:00
Péntek: 9:00 - 10:00

Vásárosnaményi Járási Hivatal Kormányablak Osztály

Cím:4800 Vásárosnamény, Tamási Á. u. 1.
Tel: 45/795-079 Fax:45/795-080 (az ügyintézők melléken érhetőek el)
Időpontfoglalás: személyesen, telefonon, interneten (magyarorszag.hu)

Nyitvatartás
Hétfő: 7:00 - 17:00
Kedd: 8:00 - 16:00
Szerda: 8:00 - 16:00
Csütörtök: 8:00 - 18:00
Péntek: 8:00 - 16:00

(16 óra után csak bankkártyás fizetésre van lehetőség)

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL VÁSÁROSNAMÉNYI JÁRÁSI HIVATAL
további elérhetőségei, egyébb információk

Top Free Bets Bonuses view here.