×

Hiba

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but eucycle is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

 

 

EU-Cycle  - Ötletek, kapcsolatok és tudomány két keréken

 

A meglévő értékek bemutatása, a meglévő infrastruktúra fejlesztése és az új ötletek becsatornázása a már kiépített rendszerbe - ez volt a legnagyobb tanúsága a 2017. július 8-án a Zoárd napi Sokadalom keretében megrendezett EU-Cycle konferenciának a Vásárosnaményi Hunor Hotel és Étteremben.
„Ahhoz, hogy éljünk mozgásban kell lennünk ehhez pedig a kerékpározás sok más forma mellett kiváló lehetőség” - mondta Filep Sándor Vásárosnamény polgármestere köszöntőjében a 2017. július 8-án, szombaton megrendezett konferencián. Dr. Tilki Attila a térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a megye területeinek együttműködéséből igazi, előremutató fejlesztések születtek és születhetnek a jövőben. A konferencián átfogó helyzetképet kaptak a résztvevők a jelenleg meglévő kerékpározásra is alkalmas úthálózatról, amely összesen 251 kilométer hosszú tiszai védműhálózattal az egyik leghosszabb az országban. A gátrendszer szilárd burkolatának fejlesztése elsősorban az árvízi védekezést könnyíti, azonban üdvözlendő, hogy más területek így a kerékpáros turizmus is profitálhat a biciklizésre töltéskoronákból – mondta Molnár Gábor, a Felső-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság képviselője.
A térség – Felső-Tiszavidék (Szatmár, Bereg és Rétköz) kulturális értékeinek megismerésére a legalkalmasabb kerékpár. Ez a térség kiemelten fontos a kormány kerékpáros fejlesztései számára, a nemrégen alakult szakmai szervezet a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szakmai munkájában is kiemelt szerepet töltenek be a térség civil szervezetei. Abelovszky Zsóka, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársa kiemelte, hogy számos fejlesztési forrás áll rendelkezésre, amely a biciklis turizmus fellendítésére és a meglévő közlekedési infrastruktúra kerékpárbaráttá tételre lehet fordítani. A konferencián a helyi kerékpáros szervezetek is helyet kaptak, akik egy kerekasztal beszélgetésen osztották meg tapasztalataikat és adtak inspiráló ötleteket egymásnak és a hallgatóságnak. A rendezvény második részében az szót kaptak Vásárosnamény testvérvárosai is, akik bemutatták saját kulturális értékeiket és lehetőségeiket Hármas-határ Román (Margita) Ukrán (Beregszász) és Szlovákia (Nagykapos) oldalán, valamint Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő adott áttekintést a világban zajló külpolitikai helyzetről. A rendezvény a Zoárd napi sokadalom részeként hagyományteremtő jelleggel valósult meg, amelynek célja volt, hogy közös gondolkodásra késztesse a térség vezetőit, döntéshozóit és új ötleteket és új kapcsolatokat adjon a Felső-Tiszavidék fejlődéséhez.
 
 
 
 
{gallery}eucycle{/gallery}