×

Hiba

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but /varosrehab is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Vásárosnamény a beregi térség oktatási, kulturális, egészségügyi, gazdasági, kereskedelmi, és közlekedési centruma. Kiemelkedő túrisztikai központ, itt található a Felső- Tisza vidék legjobb adottságú Tiszai szabad strandja,  mindemelet a Szilva Termál és Welness fürdő  valamint az  Atlantika vízividámpark is melyek minden igényt kielégítő szolgáltatásokat nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
A város kiemelkedő látványossága Tomcsányi kastélyba költözött Beregi Múzeum,amely a tájegység páratlan régészeti, néprajzi értékeit és történetét mutatja be. Vásárosnamény Város Önkormányzata a „Vásárosnamény Centrum akcióterület fejlesztése” című, 607 millió forint összköltségű projekt keretében a település  belvárosának megújítását hajtotta végre. A projekt megvalósítása 2010. szeptemberében vette kezdetét alapvető célja a település városias, központi részének rehabilitációja, a városi funkcióik megerősítése, a település megtartó képességégének elősegítése, a kistérségi központi szerepéhez méltó környezet megteremtése. Alapvető célja a különböző funkciók fejlesztésével a megtartó képesség növelése, a város „vonzóvá” tétele mind az itt lakók, mind pedig az ide látogatók számára.    {gallery}/varosrehab{/gallery} A fejlesztés 8 elemből állt:
-Számos városi rendezvénynek, koncertnek, színi előadásnak, szalagavatóknak, valamint filmvetítéseknek, konferenciáknak otthont adó Esze Tamás Művelődési Központ színháztermében teljesen megújult a nézőtér, újak a burkolatok, a nézőtéri zsöllyék, új és szabályozható a nézőtéri és színpadi világítás. Emellett új, motoros függöny és megújult padozat szolgálja a színvonalas közművelődést. A modern színházterem a megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően képessé válik magasabb színvonalú igények kielégítésére is, s még sokáig szolgálhatja a beregieket. -A Balázs József Városi Könyvtár helyi védettség alatt álló épülete méltó módon megújulva, új homlokzatokkal, tetőhéjazattal, nyílászárókkal és vizesblokkokkal, megújult fűtésrendszerrel valamint – a 21. századi kihívásoknak megfelelően – az esélyegyenlőség megteremtése érdekében fizikai és info-kommunikációs szempontból is teljes körűen akadálymentesítve várja az olvasni vágyó vásárosnaményi, beregi embereket. A könyvtár épülete az elvégzett felújítási munkálatoknak köszönhetően a kényelmi és esztétikai szempontok mellett az energiahatékonyság  terén is jelentősen fejlődött. Nagymértékben hozzájárult a városkép javításához a frekventált helyen, műemléki környezetben található Jókai út 2. szám alatti iskola-, valamint Szabadság tér 9. szám alatti épületek utcafronti homlokzatának megújítása, a nyílászárók cseréje.  Mindkét épületben a Lónyay Menyhért Szakközép- és Szakképző Iskola végez középiskolai oktatást, emellett a Szabadság téri épület földszintjén önkormányzati tulajdonú, bérelhető üzlethelyiségek találhatóak.
j fedett piaccsarnok került kialakításra 1100m2-es térburkolatú eladótérrel, impozáns fa tetőszerkezettel, valamint új piacfelügyelői irodával, kultúrált mellékhelyiségekkel. A piaccsarnok közvetlen szomszédságában egy több mint 50 férőhelyes, térítésmentesen igénybe vehető új belvárosi parkoló-zóna került kialakításra, a város útjainak csúcsidőszakokban jelentkező zsúfoltságát enyhítendő.
Sor került a Polgármesteri Hivatal épületének felújítására, bővítésére, valamint fizikai és info-kommunikációs akadálymentesítésére. A megújult épület képes lesz befogadni valamennyi – jelenleg a településen szétszórtan elhelyezkedő – önkormányzati feladatot ellátó hivatalt és hatóságot, okmányirodát, ezáltal ténylegesen lehetővé válik a hatékony és ügyfélbarát „egyablakos” ügyintézés. A belváros rekonstrukciós munkáinak sorából természetesen nem maradhat ki a város közösségi tereinek megújítása sem. A városközponti közpark térburkolattal ellátott, átgondoltabb gyalogúthálózatot, közösségi célokat szolgáló rendezvényteret kapott, új, többfunkciós sportpálya került kialakításra, új játszótéri játékok kerültek telepítésre, valamint sor került a gyep és a növénytakaró felfrissítésére, nagy számú fa és cserje telepítésre is. A megújuló járdákon taktilis burkolattal ellátott vezetősávok segítik majd a vakok és gyengén látók közlekedését. A beruházás megvalósításával jelentősen átalakult a település belső városrészének képe, egy élhetőbb, esztétikusabb környezetet teremtve a város és a térség lakossága számára, hétköznapi életükhöz, hivatalos ügyeik intézéséhez, pihenésükhöz, szórakozásukhoz és művelődésükhöz egyaránt. A szerteágazó, több városi funkciót egymással összhangban erősítő fejlesztésnek köszönhetően Vásárosnamény városközpontja egyben a Bereg központjaként is megerősödik, s további kézzelfogható versenyelőnyökhöz jutva jobb eséllyel vehet részt a befektetőkért, beruházókért folytatott települések közti versenyben. Kapcsolat:
Polgármesteri Hivatal
Cím: 4800 Vásárosnamény
Tamási Áron u1.
Tel/Fax.: (06-45) 470-022; 470-035; 470-225
E-mail: hivatal@vasarosnameny.hu