A 2. szegregátum fejlesztése Vásárosnaményban II. ütem

                                                 

Vásárosnamény Város Önkormányzata 2018-ban támogatást nyert a TOP-4.3.1-15 kódszámú felhívás keretében „A 2. szegregátum fejlesztése Vásárosnaményban” című projektje megvalósítására. A városvezetés a projekt megvalósítás közben feltérképezte az új igényeket, és a terület nagyságából adódóan szükségesnek látta a 2. szegregátum továbbfejlesztését.

Vásárosnamény Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Leromlott városi területek rehabilitációja elnevezésű, TOP-4.3.1-16 azonosítószámú felhívásra, melynek eredményeképpen 283,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek meg számára.

A projekt keretében 3 darab szociális bérlakás kialakítása, komfortosítása történik meg, valamint a Vásárosnamény, Széchenyi u. 12. szám alatti, Önkormányzat tulajdonában álló kihasználatlan épületben Közösségi ház kerül kialakításra. Az épület átalakítása során új energiatakarékos külső és korszerű belső nyílászárók kerülnek beépítésre, illetve korszerű gépészeti-, szigetelő- és napelemrendszer telepítésével az épület fenntartási költségeit is minimalizálják. A közösségi ház melletti területen közösségi kert létrehozását is tervezik.

A szegregátum területén térfigyelő rendszer kiépítésére is sor kerül, valamint Heltai Gáspár utca útburkolatának felújítása mellet járda kialakítás is végbemegy a projekt keretében.

A projekt hozzájárul az átfogó célok teljesítéséhez, mivel egy szegregált terület hátrányos helyzetű lakosságának életkörülményeinek javítását új járda építésével szolgálja, emellett a közösségi ház kialakítása is hozzájárul a lakókörnyezet minőségi fejlődéséhez, az útfelújítással a javul a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés, a szociális bérlakások a lakhatás feltételeket javítják a rászoruló családok számára

Kedvezményezett neve:   Vásárosnamény Város Önkormányzata

Projekt címe:                       A 2. szegregátum fejlesztése Vásárosnaményban II. ütem

Projekt azonosítószám:    TOP-4.3.1-16-SB1-2020-00003

Projekt összköltsége:         283 991 199 Ft

Projekt megvalósítása:     2021.02.01. - 2022.09.30.

Támogatás mértéke:         100%

További információ kérhető:

Teremi Gergő

Kommunikációért felelős személy

Tel.: +36 (20) 432 8603

E-mail: geri.teremi@gmail.com

Megosztás

Nyomja meg az alábbi gombot, a megosztáshoz.