Advent Vásárosnaményban

Városunkban 2013-tól szervezzük meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot, mely a teljes adventi időszakban kínál programot a városlakóknak és a térségben élőknek. Színes koncertekkel és változatos programokkal vártuk a karácsonyt.

A város adventi koszorúja ismét aSzent István parkban került felállításra és itt került sor a vasárnapi gyertyagyújtásokra az egyházi felekezetekkel közösen. Az ünnepségek után az önkormányzat mindenkit vendégül látott egy finom falatra, forralt borra, teára.

Mikulásnapra elhoztuk a Mikulásvonatot, amely mindhárom település részen szállította a gyerekeket, a rajta utazó Mikulás pedig szaloncukrotosztogatott.

A Szent István parkban idén is berendeztük a Mikulásházat,ahola gyerekek személyesen is találkozhattak a Mikulással, megírhatták neki karácsonyi kívánságaikat.  Az előző évekhez hasonlóan volt Mikulás koncert az ovisoknak, ezúttal Kovácsovics Fruzsiénekes óvónéni szórakoztatta  a gyerekeket. A Szilva Termál-, és Welnessfürdőa Mikulásnapon a 14 év alatti gyerekek ingyen fürdőzhettek, de volt Mikulás-futásis ezen a napon.

A város főterén ismét volt adventi vásár, ahol az érdeklődők karácsonyi díszeket, kézműves szappanokat, könyveket és egyéb ajándékokat vásárolhattak.

A vásár ideje alattállatsimogató is várta a gyerekeket, melyet a zord idő ellenére sokan kerestek fel.

Az iskolás gyerekeknek a nagy karácsonyikézműveskedéstidén is megszerveztük, melyet a BEREGTÖT szervezésében a Katáng Zenekar és Száraz Tamás énekes-gitáros koncertje tett színesebbé.

Mézeskalács díszítőversenyt és adventi szelfiversenyt is hirdettünk, melyeken értékes nyereményeket nyerhettek a vállalkozó kedvűek!Karácsonyi történetmesélést szerveztünk a könyvtárban, ahol a gyerekek és a felnőttek együtt hallgathatták kedvenc karácsonyi történeteiket.

Adventi buszjáratunk idén is minden vasárnap közlekedett Vitka, Gergelyiugornya és a városközpont között, így bárki számára elérhetőek voltak az ingyenes koncertek.

A vasárnap gyertyagyújtások utánszínvonalas koncertek tették színesebbé az estéket.

Az első adventi vasárnap Szekeres Adrien adott karácsonyi koncertet a Vitkai református templomban. Ezúton is köszönjük Kónya László református tiszteletes Úrnak, hogy biztosította ehhez a helyszínt és a vitkai segítőknek a példátlan összefogást.

December 10-én a Talamba Ütőegyüttes és Horgas Eszter fuvolaművész Francia szerelem című közös koncertjét hallhatta a közönség, melynek nagy sikere volt. December 17-én a már hagyományossá vált nemzetközi kórustalálkozót szerveztük meg, ahol a helyi énekkaraink mellett felléptek a testvérvárosaink kórusai, valamint Ungvár Pedagógus kórusa: így szólt szépen az ötágú síp.

A negyedik vasárnapon - mivel az a Szenteste napjára esett –rendhagyó módon a Baptista Egyházzal és annak kórusával közös gyertyagyújtásra délben került sor.

A programsorozatunkat ismét Vásárosnamény büszkesége, Gyöngyösi Ivett és meghívott vendége Váradi László közös újévi zongora koncertje zárta. Ez a fantasztikusan szép programzárás egy reményeink szerinti boldog új esztendő köszöntése volt.

Aprogramsorozat keretében Vásárosnamény Város Önkormányzata adománygyűjtést szervezett a város 14 év alatti, rászoruló gyermekeinek megsegítésére. A városban nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek gyűjtöttünk könyvet, játékot, tisztálkodó szert, pelenkát. Az adománygyűjtéshez csatlakozó cégekhez, iskolákhoz idén is fenyőfákat helyeztünk ki, ahol az ott dolgozó vagy ott megforduló adakozók elhelyezhették ajándékaikat. Az adománygyűjtéshez összesen 21 cég,szervezet, intézmény csatlakozott, az összegyűlt adományokból közel 260 rászoruló gyermeket ajándékozhattunk meg.

Kiemelt támogatóink voltak: az Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a II. Rákóczi Ferenc Gimnázium, a Közigazgatási Hatósági Szolgálat II., az EASTURN Kft, a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság.

Köszönjük a támogató közreműködést  a Vásárosnaményi Játékország Óvodái – Hétszínvirág óvodának, a Lónyay Menyhért Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolának, Vásárosnamény Város Önkormányzata dolgozóinak, az Eötvös József Általános és AMI – Kölcsey Ferenc Tagintézménynek, a Vásárosnaményi DSE Úszó Szakosztályának, az Eötvös József Általános és AMI Petőfi Sándor Tagintézménynek, a SwissKrono Kft.-nek, a Vásárosnaményi Járásbíróságnak, az OTP Bank Nyrt. vásárosnaményi fiókjának, a 4 H Magyar misszió Alapítványnak, a Vásárosnaményi Baptista Gyülekezetnek, a Berwin Ruhagyár Zrt. vezetőségénekés dolgozóinak, a Szociális Boltnak, Miskolcziné Zám Évának, Balázsné Hanyu Évának, Kovácsné Király Enikőnek, Szőllősy Lászlónak, Kovalik- Fülöp Gabriellának és Krisztiánnak, a FETIVIZIG III. számú Folyami Szakaszmérnökségének, a K&H Bank vásárosnaményi fiókjának, Molnár Gábornak, a Balázs Sped Kft.-nek, Lévai Ildikónak, Fejes Csillának, a Balázs József Városi Könyvtár és Művelődési Központnak, a Stella Patikának, a Kiss B. Ker Kft.-nek és az anonim adományozóknak. A csomagokat december 18. és 20. között juttattuk el a rászorulókhoz!

Az adománygyűjtéshez csatlakoztak a Beregi Természet- és Környezetvédelmi Egyesület által működtetett Beregi Főzőklub diákjai, az ő adományuk 100 adag meleg étel elkészítése volt. December 19-én a Szent István Emlékparkban a gimnáziumi diákok Toldi Zoltán és Kósa László tanár urak vezetésével 100 adag ízletes bográcsgulyást, 400 frissen sütött palacsintát és több mint 200 muffint osztottak ki a rászorulóknak.

Külön köszönet illeti Asztalos Balázs egyéni vállalkozót a felajánlott adománygyűjtést szimbolizáló fenyőfákért és köszönjük mindenkinek a munkáját, akik hozzájárultakaz adventi programsorozat sikeréhez!

Tourinform Iroda

Eseménynaptár

Szeptember 2018
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Közelgő esemény

Nincsenek események

Kísérő programok

- adománygyűjtés a város 14 év alatti rászoruló gyermekeinek.
- adventi buszjárat, minden vasárnap Vitka- Gergelyiugornya és a belső városrész között
- Szelfiverseny az adventi koszorúnál: Készíts karácsonyi képeslapot, küld el nekünk és nyerj értékes ajándékokat!
- December 13. Adventi Gyermeknap a Vásárosnaményi Járásban
10:30 Katáng Zenekar gyermekműsora
16:00 Rock és Blues klasszikusok – Száraz Tamás énekes-gitáros műsora

Látogató számláló

Ma16
Tegnap20
Héten73
Hónapban428
Összes12594

Oldalunkat

1
vendég böngészi.

2018-09-19

 

Vásárosnamény, Szabadság tér 9.
Tel: +36 45/570-206 Fax: +36 45/570-207
Mobil/Viber +36 70/ 363-1628
E-mail: vasarosnameny@tourinform.hu

facebook.com
@tourinformvn

 
© 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By SzaboI

Please publish modules in offcanvas position.