Advent 2020

 

Városunkban 2013. óta szervezzük meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot, s mára már hagyománya lett a városi szintű közös ünnepvárásnak. Így terveztük ezt ebben az évben is, de sajnos „az élet közbeszólt”. 

Nyáron, mikor egyik rendezvényt a másik után mondtuk le abban bíztunk, hogy az Adventet már a hagyományos formában, együtt ünnepelhetjük! Így is készültünk, amikor szeptemberben megszületett az első programterv, még szerepelt benne Mága Zoltán templomi koncert, színházi előadás, a Szironta együttes harangkoncertje, azt terveztük, hogy minden óvodást és kisiskolást vendégül látunk a Movie Planetben, lesz Mikulás, élő Betlehem és még sok-sok egyéb program. Azóta ezt a programtervet szinte hetente írtuk át, a megvalósítható rendezvények egyre fogytak, ma ott tartunk, hogy csak a virtuális térben lehetünk majd együtt!

 A 2020-as év egy rendkívüli év, a COVID 19 világjárvány hatásai teljesen megváltoztatták a mi életünket is!  Ez az év más lett, s ez az Advent is más lesz, mint a többi volt. Nem lehetünk majd együtt személyesen a koncerttermekben, a templomokban, az adventi gyertyagyújtásokon, de az online térben, s legfőképpen szívünkben, a lelkünkben egymásba kapaszkodhatunk!

Természetesen idén is elkészítjük a város adventi koszorújáta Szent István szobor körül, vasárnaponként Polgármester Úr az egyházi felekezetek vezetőivel, Mikulásnapon a vásárosnaményi gyerekekkel közösen meggyújtják a gyertyát, melyet a városlakók 18:30 órától követhetnek nyomon a városi tévén, a vasarosnameny.hu/advent oldalon és a Tourinform iroda facebook oldalán,  https://www.facebook.com/TourinformVasarosnameny.

Lelki adventi kalendáriumot készítünk, a gyerekeknek és felnőtteknek szívből ajánljuk, nyissa ki minden nap a naptár ajtaját, mert olyan ajánlókat talál benne, ami reményeink szerint segít szívünket-lelkünket felkészíteni a Karácsonyra. A négy adventi gyertya jelentése adja a tartalmakat: hit, remény, öröm, szeretet, ezek a vallási és egyetemes értékek adják „A nap verse, A nap motivációja, A nap filmje, A nap receptje” ajánlókat.  Célunk, hogy mindenki a saját otthonában, biztonságban élvezhesse az előadásokat, de mégis együtt legyünk és lélekben közösen készüljünk a Szentestére.

Minden adventi időszakban kiemelt tevékenységünk – s nekünk szervezőknek a legkedvesebb – a segítő összefogás, az adománygyűjtés biztosítása volt és erről a nemes feladatról ebben az évben sem mondunk le.

2020-ban, ebben a nehéz évben a 14 év alatti vásárosnaményi beteg gyermekeket és családjukat szeretnénk támogatni a betegséggel folytatott küzdelmükben. Összefogással segíthetünk a terheik enyhítésén, így az ő megsegítésükre, életkörülményeik javítására indítjuk adventi adománygyűjtő programunkat, melyhez december 31-ig várjuk az önzetlen felajánlásaikat, anyagi támogatásukat! Az összegyűlt adományt szakmai bizottság osztja szét a rászorulók között. Az adománygyűjtő számla elnevezése: Adománygyűjtés Vásárosnamény, számlaszám: OTP Bank Nyrt. 11744065-15403399-10430006.

Sokszor egy jó szó, egy köszönet többet jelent minden földi jónál! Szeretet postaládát helyezünk ki az adventi koszorú mellé, melybe mindenki bedobhatja motiváló, köszönő, hála üzenetét amit névtelenül és címzés nélkül azoknak ír, akik helyettünk, értünk dolgoznak ezekben a nehéz napokban. Az élet nem állhat le a járvány miatt, sokak nem tehetik meg, hogy otthonról lássák el munkájukat. A minden napi hőseink azok az orvosok, ápolók, kórházi dolgozók, mentősök, rendőrök, tűzoltók, eladók, biztonsági őrök, gyógyszertári dolgozók… akik teszik a dolgukat a legnehezebb időkben is. Köszönjük meg munkájukat és fejezzük ki hálánkat egy kedves üzenettel! A postaláda tartalmát heti rendszerességgel eljuttatjuk a címzettekhez remélve, hogy ezzel erőt adhatunk a mindannyiunkért folytatott harcukhoz! Ez a legkevesebb, néha mégis a legtöbb, amit megtehetünk egymásért!

A legfontosabb, hogy vigyázzunk egymásra, magunkra, mert „Az egészség a legnagyobb kincs”!

  Testben távol – lélekben közel

 

Látogató számláló

Ma16
Tegnap26
Héten109
Hónapban1040
Összes52890

Oldalunkat

1
vendég böngészi.

2021-01-21

 

Vásárosnamény, Szabadság tér 7.
Tel: +36 45/570-206
E-mail: vasarosnameny@tourinform.hu

facebook.com
@tourinformvn

 

 

 
© 2020 Your Company. All Rights Reserved. Designed By SzaboI

Please publish modules in offcanvas position.