Vásárosnamény Város Önkormányzata idén már hatodik éve szervezi meg az „Advent Vásárosnaményban” programsorozatot. Ezzel a teljes adventi időszakban a karácsonyra történő felkészülést, a lelki feltöltődést kínáljuk az itt lakóknak és az ide érkezőknek. Minden Adventnek vannak hagyományos programelemei, minden évnek van valamilyen újdonsága, de alapvetően igyekszünk változatos programokat szervezni az itt élőknek. Programsorozatunk elsősorban a vásárosnaményi lakosságnak szól, de várjuk a Beregből és a környező településekről, a megyéből érkezőket is a közös ünneplésre.

Számos lélekemelő program megszervezése mellett kiemelt tevékenységünk ilyenkor az adománygyűjtés, mellyel a karácsony igazi üzenetét közvetítjük. Tavaly és tavalyelőtt a rászorulók megsegítésére koncentráltunk, és sok jó érzésű embernek köszönhetően  mintegy 500 családhoz jutottak el a nagy városi összefogással összegyűlt ajándékok. 

Idén szeretnénk új formában megszervezni az adománygyűjtést, ezért egy más jellegű nemes célt fogalmaztunk meg: a Vásárosnaményi Kórház gyermekosztályának az orvosi műszerparkját szeretnénk megújítani a még hatékonyabb orvosi ellátás érdekében és szeretnénk a gyerekek kórházi tartózkodásának körülményein is javítani.

Önkormányzatunk december 1-én megszervezi az első Adománygyűjtő bált a Hunor Hotel és Étterem különtermében.  Azért választottuk az adománygyűjtésnek ezt a formáját, hogy ne csak kérjünk, adjunk is: egy reményeink szerint feledhetetlen estét, kiváló ételeket-italokat, jó zenét, gondtalan szórakozást mindezt úgy, hogy minden bálozó átélhesse az ajándékozás, a segítségnyújtás örömét is egyben!

Abban bízunk, hogy a munkáltatók között lesz olyan, aki ebben a formában szeretné megköszönni a munkatársainak, beosztottjainak az egész éves munkáját. Lehetőség lesz céges asztalok foglalására, hiszen a bál kiváló alkalom akár a céges karácsonyi est megtartására is!

Az asztalfoglalás, belépők vásárlása már lehetséges a Tourinform irodában (4800 Vásárosnamény, Szabadság tér 9., nyitva: H-P 8:00-16:30 között, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).  A belépőjegyek mellett tombola felajánlásokkal is lehet támogatni a közös adománygyűjtést! Várjuk az erre vonatkozó felajánlásokat is!

Természetesen azok is tudnak segíteni, akik erre az estére már más programot terveztek. Ebből a célból egy elkülönített számlát nyitottunk és december 17-ig ide várjuk adományaikat, az adománygyűjtés számlaszáma:  OTP Bank Nyrt 11744065-15403399-10430006.

Mindezek mellett lehetőséget biztosítunk az ingyenes adventi koncertek helyszínein is az adományozásra. Az összegyűlt pénzadományt célzott felhasználással adjuk majd át a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház – Vásárosnaményi Kórház Gyermekosztályának. Ezután megvásárolhatóak azok az orvosi műszerek, eszközök - EKG vagy Holter készülék, Astrup készülék, ultrahangos párásító készülék, lázmérők, televízió, játékok - amire a gyermekek gyógyításához, komfortérzetéhez a leginkább szüksége van az osztálynak.

Sohasem tudhatjuk, hogy mikor lesz szüksége a gyermekünknek, unokánknak, ismerősünk vagy rokonunk gyermekének kórházi ellátásra, gondoskodásra. Számunkra nem mindegy, hogy azt a pár órát vagy napot milyen körülmények között éli át a kisgyermek. Reméljük, a korábbi évek példátlan összefogása idén is megismétlődik és a kitűzött célunkat közösen elérhetjük!

Megszervezzük a már hagyományosnak mondható programjainkat:

 • A város adventi koszorúját a Szent István parkban állítjuk fel, itt lesznek a vasárnapi gyertyagyújtások és a szeretet vendéglátás ;
 • Gyertyagyújtás az egyházi felekezetekkel közösen (református, római katólikus, görög katólikus, baptista) minden vasárnap 17 órától, a város adventi koszorújánál;
 • Gyertyagyújtások előtt, után szeretet vendéglátás az önkormányzati dolgozók közreműködésével;
 • Kreatív kézműveskedők délutánja az iskolásoknak      
 • Édes délután a Lónyay Étekházban – Mézeskalács díszítés, szaloncukor készítés
 • Mikulásnapon mikulásház és mikulás vonat a kicsiknek a Szent István parkban
 • Karácsonyi „szeretetfőzés” és ételosztás a gimis diákokkal a Szent István parkban
 • Adventi buszjárat közlekedik a település részei között minden advent vasárnap

Szeretnénk, ha lélekben is közösen készülnénk az ünnepre, ezért idén először motivációs előadásokat szervezünk neves előadók közreműködésével. Fiatalság, boldogság címmel tart előadást a tinédzserek körében népszerű Lippai Marianna, aki elsősorban hozzájuk szól, majd Szily Nóra műsorvezető, pszichológus „Szeretetben a teljes életért” előadását hallgathatják meg a szülők, nagyszülők. Az ünnep kapcsán a bennünket foglalkoztató kérdéseket, problémákat járjuk körbe, remélve, hogy sokra közösen választ is találunk.

Ebben az évben a közös gyertyagyújtások után 4 adventi vasárnapra szervezünk programot:

 • December 2. Advent első vasárnapján megszervezzük a már hagyományos kórustalálkozót.
 • December 9. Advent második vasárnap: Sugarloaf Együttes adventi akusztikus koncertje hallható.
 • December 16. Advent harmadik vasárnap: Szirota Jennifer adventi koncertje zongorakísérettel.
 • December 23. Advent negyedik vasárnap: Karácsonyi színház a Múzs-Art Társulat előadásában – Muzsika hangjai színházi előadás.
 • Az adventi ünnepkört 2019- január 7-én a Madách Színház: Csoportterápia előadással zárjuk, majd a színház után várjuk a lakosságot egy közös újévi pezsgős koccintásra!

Rendezvényeinkre mindenkit szeretettel várunk!

 

Ünnepeljünk közösen, együtt az öröm is megsokszorozódik!

www.vasarosnameny.hu/advent

 

Eseménynaptár

December 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Közelgő esemény

Látogató számláló

Ma42
Tegnap73
Héten115
Hónapban703
Összes15694

Oldalunkat

1
vendég böngészi.

2018-12-11

 

Vásárosnamény, Szabadság tér 9.
Tel: +36 45/570-206 Fax: +36 45/570-207
Mobil/Viber +36 70/ 363-1628
E-mail: vasarosnameny@tourinform.hu

facebook.com
@tourinformvn

 
© 2017 Your Company. All Rights Reserved. Designed By SzaboI

Please publish modules in offcanvas position.